väg 49

6 000 meter motorväg klar

I dag har motorvägen mellan Skara och Axvall öppnats för trafik igen. Men påsläppet av trafikanterna i morse gick inte helt problemfritt.

Vägen mellan Skara och Axvall är nu ombyggd till motorväg. Men fortfarande pågår arbetena, och i morse var det ett långt stopp i trafiken medan avspärrningarna flyttades.

– Jag vill varna trafikanterna, för i dag sätter vi upp vajerräcken mitt på vägen, i höjd med Finnatorp, säger Fredrik Widman, platschef på Peab.

Först i morgon fredag klockan 10 faller täckelsen från motorvägsskyltarna.

– Då blir det 110-väg.

Rörigt men inte kaos
Under två års tid har ombyggnadsarbetena pågått. Trafiken på väg 49 har dirigerats om på mindre vägar och det har stundtals varit rörigt. Men några allvarliga olyckor har inte skett.

225 miljoner kronor har vägbygget kostat.

– Det är en ganska normal peng. Vi känner oss stolta över att ha påverkat Sverige och regionen genom att ha byggt den här vägen. Nu ska jag ta hit familjen och ungarna och visa vägen som pappa har byggt, säger Fredrik Widman.

Jens Prytz
jens.prytz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista