Polisen spärrade av området utanför huset där 51-åringen bodde i Mariestad. Foto: Pernilla Wadebäck/SR Skaraborg.
Mariestad

Fängelse för dödsmisshandel

Det blev fällande domar mot de två unga män som misshandlade en 51-åring i Mariestad till döds i somras. Åklagaren Marianne Aldén hade yrkat på fyra års fängelse för bägge männen.

Båda döms för grov misshandel och vållande till annans död.

20-åringen ska sitta i fängelse i ett år och två månader.
18-åringen fick fängelse i ett år.

– Det är mycket som inte övertygar mig i den här domen. Det finns ingen dokumentation som visar att min klient varit på brottsplatsen eller att han utövat det här våldet. Det fanns många andra människor där, säger advokat Tore Brandtler.

Det var på förmiddagen den 5 juli som mannen hittades död i sin lägenhet i Mariestad efter att ha blivit svårt knivhuggen vid järnvägsstationen i Mariestad.

I domen ingår även grov misshandel och rån i Töreboda på natten efter dödsmisshandeln.

18-åringen har suttit häktad sedan dödsmisshandel hände eftersom han då var misstänkt för mord, vilket leder till obligatorisk häktning.

Häktningen kommer dock att fortsätta till domen träder i kraft, trots att han inte blivit dömd för ett lika grovt brott.

– Det här kommer vi att överklaga, säger advokat Tore Brandtler.

Lisa Andersson
lisa.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".