Kommunalrådet backar

Förslagen om nytt äldreboende i Lundsbrunn dras tillbaka, efter att 91-åriga Sigrid Anderssons situation har uppmärksammats.

Det överraskande beskedet kommer nu på morgonen från Götenes kommunalråd Bo Bergsten. Hans förklaring är att 91-åriga Sigrid Andersson har farit illa.

– Det blir rubriker om att hennes hem är rivningshotat. Det kan aldrig vara så att vi accepterar att en enskild människa får bli ett slagträ i en debatt, säger Bo Bergsten.

Men visste ni inte att Sigrid Andersson bodde i det här huset?

– Jodå, och det har också diskuterats med henne. Hon har ett löfte om att få bo kvar.

Men hur kunde förslaget då kunna komma upp?

– Vi har talat med henne om hennes framtid skulle se ut, men jag vill inte säga mer av hänsyn till den enskilda människan, säger Bo Bergsten.

Beslutet om att backa från förslaget är ännu inte fattat, utan tas senare i dag. Men Bo Bergsten säger att han stämt av med oppositionen i frågan.

I kväll blir det ett möte med politiker och samhällsföreningen i Lundsbrunn, där diskussionen om ett äldreboende i Lundsbrunn tas från början igen.

nyheterna.skaraborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".