Götene

"Vita villan" räddad men tillfälligt

I veckan backade Götene kommun från förslaget om att riva "Vita villan" i Lundsbrunn utanför Götene, för att bygga ett äldreboende på platsen. Men beslutet var bara tillfällig räddning för villan, enligt fastighetsägaren.

Sickan Franzén driver en klädbutik på husets bottenvåning, och har länge undrar över husets framtid.

– Här inne är en liten toalett av äldre modell. Här har jag själv satt in en varmvattenberedare för att vi ska kunna städa. Det finns nämligen bara kallvatten annars, berättar hon.

– Jag har egentligen hela tiden gått runt i ett vakuum och inväntat beskedet om vad som kommer att hända med fastigheten. Jag har funnit mig i det. Men man vill ju inte satsa några pengar när man inte vet.

Fick hopp om framtiden
När kommunalrådet Bo Bergsten (KD) i veckan gav beskedet att "Vita villan" inte kommer att rivas för att ge plats åt ett nytt äldreboende fick också 91-åriga Sigrid Andersson ett nytt löfte om att kunna bo kvar på övervåningen så länge hon vill.

Det gjorde att även Sickan Franzén fick hopp om framtiden.

"Det kommer rivas"
Men nu säger Bo Bergstens partikamrat Arnold Cedving, som är styrelseordförande i fastighetsägaren Götenebostäder, att "Vita villan" kommer att rivas. De renoveringar som krävs skulle bli alltför kostsamma, menar han.

– Huset kommer vara kvar så länge vår hyresgäst bor i det, men sen är det ingen idé att renovera fastigheten. Då kommer det att rivas.

Stina Banck
stina.banck@sr.sr