Ishockey

Skövdeseger mot Västervik

Skövde IK vann med hela 6-1 efter periodsiffrorna 2-1, 2-0 och 2-0 mot gästande Västervik i div 1 E. Skövdelaget spelade stabilt,  var mycket effektiva vann helt rättvist. Man var helt klart numret större än sina gäster.

Skövde fick en mycket bra start med mål redan efter 1.42 genom Andreas Jensen som visade vägen mot tre poäng.  Johan Lodin-Erikssom fortsatte med 2-0 innan Västervik reducerade till 2-1 i powerplay genom Fredrik Olsson.

I den andra perioden så började Västervik bättre med ett fartfyllt passningsspel från framför allt första femman men med dålig effektivitet. Max Friberg i hemmalaget gjorde sedan 3-1 och Andreas Jensen fyllde på med ett snyggt 4-1 mål som definitivt sänkte gästerna i slutet på andra. 

I den tredje så var hemmalaget överlägset och spädde på med 5-1 i powerplay genom Mikael Persson-Riis innan Emil Rantatalo-Thomas fastställde slutresultatet till 6-1 knappt två minuter från slutsignalen.

Skövde IK kom igen på ett mycket bra sätt efter förlusten senast mot Skåre och gjorde en stabil insats och visade att man är ett topplag i serien.

Matchens lirare blev i Skövde: Andreas Jensen och i Västervik Emil Georgsson.