Elitbandy

Oavgjort för Villa-Lidköping

I bandyns elitserie spelade Villa-Lidköping oavgjort 2-2 i mötet med Bollnäs. Villa ledde med 2-0 i paus, men i den andra halvleken var det stor Bollnäs-dominans och det blev målvakten Martin Berggrens storspel, som räddade en poäng till hemmalaget.

Matchen började med några vassa Bollnäs-chanser innan Villa kom med i spelet och tilldömdes en straff efter det att Johan Andersson fällts i ett genombrottsförsök. Straffslaget slog dock Jesper Bryngelsson utanför. Ett par minuter senare blev det ändå 1-0 till Villa. Laget fick ett frislag ute till vänster. Martin Johansson slog in bollen framför mål där Mattias Nilsson höll sig framme och styrde in ledningsmålet. En kvart senare fick Villa en ny straff sedan Mattias Nillson fällts och på den kunde Johan Andersson slå in 2-0, vilket blev halvtidsresultatet.

I den andra halvleken var det helt andra takter i Bollnäs-laget, som dominerade händelserna stort. Villa fick helt inrikta sig på försvar och målvakten Martin Berggren sattes på prov gång på gång. Han lyckades stå emot fram till den 79:de minuten, då Marcus Ståhl på pass från Per Hellmyrs kunde slå in reduceringen til 2-1. Bollnäs fortsatte att trumma på och i den 85:te minuten kom kvitteringen på lagets trettonde hörna genom Erik Olovsson. Målet vållade stora protester från flera Villaspelare, som menade att bollen sparkats in i mål.

Spelmässigt var det ingen större match, vilket delvis kan skyllas på det regniga vädret, som gjorde isen svårspelad. Nästa hemmamatch slipper spelarna de problemen. Detta var nämligen den sista matchen på Isstadion. Nästa gång - på Annandag Jul - blir det premiär inomhus i den nya Sparbanken Lidköping Arena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista