Hjordnäras vd Rickard Lövgren tror på ökad försäljning. Foto: Lisa Andersson/SR Skaraborg.
Hjo

Hjordnära mejeri utökar

Intresset för att handla närproducerade och ekologiska mejeriprodukter ökar. Richard Lövgren är vd för Hjordnära Mejeri i Hjo som planerar att utöka sin försäljning under året.

– Vi ser ju att produkterna säljer bra och vi försöker att utöka sakta. Under 2010 kommer vi nå våra mål, säger VD Richard Lövgren.

Hjordnära mejeri har sålt ekologiska och närproducerade produkter sen i slutet av september förra året och man har ökat försäljningen från 25 butiker till i nuläget ett 50-tal butiker som finns i stora delar av Skaraborg.

Närproducerat
Richard Lövgren säger att under den senaste femårsperioden så har försäljningen av ekologiska produkter ökat med 15-20 % om året. Han tror också att konsumenterna i framtiden kommer att efterfråga närproducerade produkter allt mer.

– Jag är säker på att fler vill veta varifrån produkterna kommer och då är det bra att gårdarna ligger nära mejeriet. Vi är dessutom unika eftersom vi bara producerar ekologisk mjölk.

Lisa Andersson

lisa.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".