GÖTENE

Satt i soffan med stöldgodset

Polisen i Skara har gripit en man och en kvinna som misstänks för två villainbrott i Götene tidigare i dag. När de greps höll de som bäst på att gå igenom stöldgodset.

Bara några timmar efter två villainbrott i Götene kunde polisen i Skara gripa två misstänkta personer.

De greps i en bostad i Götene, och när polisen kom satt mannen och kvinnan i soffan, omgivna av stöldgods från två villainbrott i Götene tidigare i dag. Det säger polisen Villy Bustad till Radio Skaraborg.

Smycken och plånböcker
Där fanns datorer, mobiltelefoner, smycken och plånböcker som kunde kopplas till de två inbrotten, och enligt Villy Bustad kan det även finnas gods från andra inbrott.

Det första villainbrottet, på Smedjegatan i Götene, skedde vid åttatiden i morse. Husägaren var hemma, och vaknade av att två personer sprang från huset. I den andra villan var det inte någon hemma.

Anhållna
Exakt vad som ledde polisen till de två misstänkta personerna kan Villy Bustad inte gå in på. Men de två, en 28-årig man, och en 26-årig kvinna, är kända av polisen sedan tidigare. De har nu anhållits.

Anna Nyberg
anna.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".