Grästorps skönhet Harley är utnämnd till Årets hund. Foto: Mark Emmoth/SR Skaraborg.
Grästorp

Harley blev Årets hund 2009

Det blev en Grästorpshund som tog hem titeln Årets hund 2009. Detta efter ett stort antal nationella och internationella tävlingar under året.

I stenhård konkurrens tog Shiraz California Dreamin, till vardags Harley, hem första priset på 10 000 kronor, presenter och förstås äran vid utställningen My Dog på Svenska mässan i Göteborg.

Fem hundar kämpade om titeln i finalen, sedan de hade placerat sig bäst i en mängd olika internationella och nationella utställningar under 2009. På andra plats kom Villa's Cruella af Dizzny, en old english sheepdog, och på tredje plats en american akita med namnet Echo Stars Any Time Any Where.

Vinnarens ras- saluki - tillhör vinthundarna. Den stammar från Mellanöstern och har använts som jakthund i flera tusen år. Rasen beskrivs av Svenska kennelklubben som värdig, intelligent och självständig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".