Fagersannakille i julkalendern

13-årige Andreas Haglund från Fagersanna utanför Tibro kommer att spela en av huvudrollerna i årets julkalender. Det avslöjades på en presskonferens i dag på Sveriges Television i Göteborg.
Nyligen visades det sista avsnittet av förra årets julkalender, men redan är alltså planeringen igång för att börja spela in årets julkalender. Den ska heta Dieselråttor och Sjömansmöss, och om tio dagar startar Sveriges Television inspelningarna. Andreas Haglund får alltså en av huvudrollerna. Han har tidigare spelat Emil och Birk i Revymakarnas teateruppsättningar i Skövde. Dieselråttor och Sjömansmöss utspelar sig i maskinrummet på det gamla fartyget m/s Fidell, som är tungt lastat av tropiska frukter och exotiska kryddor. Varorna måste hinna fram till Sverige i tid för att det ska bli nån färg på lussebullarna och smak på pepparkakorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista