1 av 2
Garageportarna vittnar om bostadsområdets standard.Foto: Sylvia Dahlén/SR Skaraborg.
2 av 2
Sopberget har vuxit under helgerna. Foto: Sylvia Dahlén/SR Skaraborg.
Älgarås

Stank och sopberg i bostadsområde

Det finns flera brister i och runt de 21 lägenheter som Migrationsverket hyr för asylsökande i Älgarås. Det är kallt inomhus, avloppsvatten rinner utmed husväggen och mörklagda trappuppgångar och tvättstugor.

21 lägenheter med plats för 72 boende har Migrationsverket hyrt på Törebodavägen i Älgarås. 

När Sveriges Radio Skaraborg besöker bostäderna är soptunnorna överfulla, det finns trasiga fönsterrutor och tvättstugor och trappuppgångar är mörklagda och har inga lampor i socklarna. Flera garagedörrar är söndersparkade och det är kallt i bostäderna.

– Det är beklagligt, absolut. Vi fortsätter att jobba tillsammans med fastighetsägaren för att åtgärda det, säger Margareta Johnsson, enhetschef på Migrationsverket i Skövde. 

Fastighetsägaren Bengt-Inge Carlsson vid Eriksson och Carlsson fastigheter AB säger att det varit olyckliga omständigheter till att det blivit flera problem med fastigheterna på samma gång, men att han tagit detta på största allvar och håller på att åtgärda felen.

Men generellt är fastigheterna nedgångna. 

– Ja, vi fortsätter dialogen med fastighetsägaren. Vi tittar på hur värmen ska förbättras, sopförvaring och låsbara armaturer i de gemensamma utrymmena, säger Margareta Johnsson. 

Sylvia Dahlén
syliva.dahlen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".