Mariestad Bois förlorade hemmamötet mot Nybro i allettan. Foto:Torbjörn Nilsson SR/Skaraborg.
Ishockey

Ny förlust för Mariestad Bois

Mariestad Bois åkte på sin tredje förlust i upptakten på allettan när laget förlorade hemma mot Nybro med 2-4 (0-1, 1-1, 1-2). Förlusten innebär att Bois fortfarande är utan en seger under ordinarie tid i årets alletta och laget halkar nu efter i serien.

Mariestad har fått en blytung inledning på den södra allettan för i eftermiddag kom lagets tredje förlust i serien. Det var gästande Nybro som tog ledningen efter ett mål i powerplay och i den spelformen är laget bäst i serien. Första perioden speglar matchen väl, en jämn period där Bois inte får till de heta chanserna trots stort puckinnehav medan Nybro slår till reptilsnabbt när chansen väl uppstår.

I den andra perioden tändes hoppet när Martin Westberg kunde smälla in kvitteringen från blålinjen också det i powerplay men bara minuten senare agerade Bois försvaret taffligt och Nybros poängmaskin Mikael Ahlén var inte sen att göra 1-2. Då rasade mycket av den energi som Bois hade byggt upp av sin kvittering.

I sista perioden gjorde Nybro 1-3 och kunde kontrollera händelserna på isen väl även om Viktor Torstenssons reduceringspuck till 2-3 gav viss nerv men Nybros lagkapten Henric Gustavsson satte 2-4 i tom bur i slutminuten.

Nybro är fortfarande obesegrat och hakar på i toppen av serien medan Bois letar efter målskyttet och parkerar på jumboplatsen. På onsdag får Bois ny chans att plocka den första segern när serieledande Tingsryd kommer på besök till Katrinhallen.

Matchfakta:

Mariestad Bois - Nybro 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)

Mariestad Bois:
Martin Westberg, Viktor Torstensson.

Nybro: Marcus Kvillner, Mikael Ahlén, Michael Irani, Henric Gustavsson.

Publik: 1163.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".