Ishockey

Tung förlust för Skövde IK

Det blev inga poäng för Skövde IK i Allettan i ishockey borta mot Vita Hästen. Norrköpingslaget vann med 5-4 efter periodsiffrorna (2-2) (2-0)(1-2), och Skövde föll genom förlusten till näst sista plats i tabellen när halva serien nu är spelad.

Lite tur för Skövde IK:s del var att lagen närmast framför i tabellen också förlorade, så avståndet upp till tredje plats är bara fyra poäng.

Skövde spelade dåligt i matchinledningen och Vita Hästen kunde snabbt ta ledningen med 2-0. Efterhand kom dock IK in i matchen och innan perioden var slut hade man både reducerat och kvitterat genom mål av Kristoffer Söder och Marcus Molihn. Den andra perioden dominerades av Vita Hästen mycket beroende på att Skövde drabbades av flera utvisningar.

 I slutperioden reducerade Emil Lundqvist till 4-3, men i numerärt överläge kunde Vita Hästen göra 5-3. När två minuter återstod plockade IK ut sin målvakt och lyckades få in en reducering genom Lars Trygg, men då var det bara några sekunder kvar av matchen. Skövde IK står kvar på sina sju poäng efter halva serien, men upp till tredje och fjärde plats är det bara fyra respektive tre poäng och vi ska vidare till playoff säger tränaren Mikael Kvarnström.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista