Elever i Axvall läser bättre nu

I somras slog föräldrar till eleverna larm: nära hälften av eleverna i årskurs fem på Valleskolan kunde inte läsa. Nu verkar det som om de extrainsatser som gjorts börjat ge resultat.
Planen gjordes upp i augusti och genom tester som gjorts av en specialpedagog så har skolan sett att samtliga barn utvecklat sin läsförmåga. Fortfarande finns dock luckor i kunskaperna. Rektor Mikael Norrgård säger dock att han är säker på att alla elever kommer att klara de nationella kraven på sikt. Resurserna har legat både på individ och gruppnivå. Bland annat har hela gruppen fått en timmas hjälp med läxläsning i veckan, men vad gäller lästräningen så har den anpassats lästräningen efter varje elevs speciella behov. -Det är viktigt att eleverna får läsa om saker de tycker är intressant, säger Mikael Norrgård. I oktober gjordes en utvärdering med eleverna som visade all eleverna var nöjda med den hjälp de fått. Deras föräldrar kommer att få ta del av utvärderingen under januari månad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista