Ishockey

Bois förnedrat och borta från slutspel

Mariestad Bois gjorde en av sina sämsta matcher någonsin när laget föll med ofattbara 0-9 mot Olofström. Bois släppte nämligen sex mål på lika många minuter i början av den andra perioden.

I och med det ofattbara raset kan Mariestad glömma slutspel. Chansen till play off finns nu bara kvar i teorin efter utklassningen.

Efter en mållös första period så spräckte Olofström Bois nolla knappt två minuter in i mittenakten.

Det var startskottet på ett sällan skådad kollaps. För när gästerna satte 0-6 hade matchuret bara tickat fram till drygt åtta minuter in i andra perioden.

Bois tog timeout efter 0-3 men luften hade redan då gått ur hemmalaget. Pär Åkerström bytte ut sig efter 0-5, men Johan Karlsson fick bara hålla nollan i 25 sekunder innan det rasslade i målnätet igen.

972 personer tittade på matchen men inför den tredje perioden hade ett par hundra redan lämnat hallen.

Resten av matchen blev en ren transportsträcka där Mariestad hade gett upp fullständigt, och laget klarade inte ens av att göra något tröstmål.

På onsdag är det fritt inträde i Katrinhallen då Vita Hästen kommer på besök. Frågan är bara hur många åskådare som kommer för att se Mariestad Bois då?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".