Falköping

Bostadslös barnfamilj får hjälp

En bostadslös familj i Falköping, med tre funktionshindrade barn, får nu hjälp genom socialtjänsten. Familjen får tillfälligt flytta in i en campingstuga med plats för alla.

Familjen, som har tre barn med Aspergers syndrom eller autism, bodde tidigare i Kättilstorp. När barnen inte fick ledsagare till skolan från bostaden flyttade familjen till en lägenhet i Falköping.

Mamman sover i bilen

Lägenheten i Falköping var sliten. En LSS-handläggare vid länsrätten i Mariestad skriver att boendet är oacceptabelt för en barnfamilj.

Därför flyttade familjen, barnen och mannen bor hos vänner och mamman Eva, som egentligen heter något annat, har tills nu spenderat nätterna i en bil.

- Jag tänker ju på ungarna och min familj. Det är det som gör att man orkar, annars skulle man inte göra det, säger Eva.

Letar efter andrahandskontrakt

Men nu tycks det akuta bostadsproblemet vara löst, efter att Eva under dagen träffat socialtjänsten i Falköping.

-Vi har fått ett beslut om att de tänker betala en sommarstuga åt oss, vecka för vecka tills det kommer en lösning. Men de tänker backa upp oss med ett andrahandskontrakt så småningom, när en lösning finns.

Nu väntar man på att kommunen ska hjälpa familjen att hitta ett andrahanskontrakt.

- Hittar vi en hyresvärd som kan tänka sig att hyra ut, så är vi behjälpliga med ett andrahandskontrakt, säger Susanne Larsson, ordförande i socialnämnden i Falköping.

Jakob Hanberger
jacob.hanberger@sr.se