Skövde

Dålig standard på lägenheter i Ryd

Standarden på många hyreslägenheter i Södra Ryd i Skövde är mycket dålig. Ett 30-tal hyresgäster har vänt sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp med att lägenheterna rustas upp.

Annika Lidström bor på Barkvägen i Södra Ryd. Hon flyttade ner från Dalarna för ett halvår sen men är besviken på sin nya lägenhet, som hon tycker håller mycket låg standard. Badrummet är sliten, parketten har börjat släppa och lister och dörrfoder har lossnat.

– Det är dåligt skött. Vi har ett skåp här som är loss från cementväggen, till exempel, som inte är åtgärdat trots att jag har ringt om det. Det tycker jag är jättedåligt.

"Toppen på ett isberg"

Hyresgästföreningen har idag varit ute på en besiktningsrunda hos de boende som har lämnat in klagomål på sina lägenheter. Per Johansson, förhandlare på Hyresgästföreningen, är starkt kritisk till hur standarden är på många lägenheter i området.

- Jag tror att det här bara är toppen på ett isberg. I många fall har man anmält det här till hyresvärden och sedan fått lite nonchalanta och nekande svar att det inte finns pengar till det här.

De flesta hyresgäster som klagar har fastighetsbolaget Din Bostad som hyresvärd. Henrik Gustavsson på Din Bostad är områdeschef över Skövde och Mariestad. Han säger sig inte känna till problemen i Annika Lidströms lägenhet.

-I förhållande till området är det en god standard.

Han säger att upprustningarna av lägenheterna ska sättas igång om fyra veckor.

Jens Prytz
jens.prytz@sr.se