Vinfirma i Lidköping sålde svart

Vinimportören Läckövin i Lidköping är misstänkt för att ha importerat vin och sålt direkt till privatpersoner. Nu har alkoholtillståndet dragits in och Skattemyndigheten vill ha tre miljoner kronor i uteblivna skatter.
En vinimportör får bara sälja vin till Systembolaget eller till vissa restauranger. Men Läckövin har dessutom sålt vinerna på sina egna vinprovningar och på plats till besökare. Den ansvarige för bolaget erkänner anklagelserna, och han säger att han dessutom ordnat med hemkörning till vissa kunder. Enligt Skattemyndigheten har uppemot 150 000 flaskor vin sålts vid sidan av. Det motsvarar uteblivna skatteinkomster på tre miljoner kronor. Vinimportören är misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott samt brott mot alkohollagen. Hans kompanjon i bolaget är misstänkt för brott mot alkohollagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".