Läkarkrisen akut i Falköping

Flera av de patienter som kallats till S:t Olofs vårdcentral i Falköping kommer att få återbud. Orsaken är att flera läkare är på väg att sluta.
Vårdcentralen i Falköping är bemannad med fyra ordinarie läkare och två AT-läkare under utbildning. Fram till slutet av februari slutar två ordinare läkare och de två AT-läkarna. Det här betyder en halvering av läkarstyrkan. Vårdcentralschef P-O Ljungdahl i Falköping säger att stafettläkare utifrån kommer att anlitas för att klara av de akuta patienterna. Ljungdahl tror att läkarbristen kommer att leda till färre återbesök för patienterna. Men en bra telefonbemanning och gott om specialistsköterskor gör att kroniskt sjuka, äldre, ungdomar och barn kommer att kunna få den vård de behöver. Nu kommer stora ansträngningar att göras för att rekrytera fler läkare till Falköping, men bristen är stor i hela landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista