KARLSBORG

K3 inväntar order att skotta snö

Försvarsmakten får nu rycka ut för att skotta snö åt Banverket. På K3 i Karlsborg är mannarna beredda med snöskyfflar.

På K3 är ett 80-tal värnpliktiga och befäl redo att ta fram snöskyffeln och hålla järnvägen snöfri åt Banverket.

Jens Ramhöj, informationschef på K3, berättar att en order kom men togs tillbaks men att försvarsmakten i Karlsborg är inställd på att börja snöröja när som helst.

– I går fick vi faktiskt en order om att sätta i gång och hjälpa Banverket i Hallsberg. Det ställdes sedan in, men vi är beredda att ställa upp.

Hjälper samhället i kris
Om det har hänt tidigare att försvarsmakten i Karlsborg behövt skotta snö för att hålla viktiga samhällsfunktioner i gång, är oklart.

– Jag vet inte riktigt om det har hänt att vi hjälpt till med just snöskottningen. Det är en av våra uppgifter, att hjälpa samhället i kris. Det kanske det är nu, när folk inte kan ta sig någonstans.

Regementschefen fast på tåg
Det är nu Banverket som behöver försvarsmaktens hjälp, men försvarsmaktens eget folk har själva problem att ta sig fram.

– Våra värnpliktiga har svårt att komma till regementet efter helgerna, eftersom transporterna fungerar dåligt. Regementschefen skulle ta sig till K3 i söndags kväll. Det tog åtta timmar, från Stockholm till Skövde.

Pernilla Wadebäck
pernilla.wadeback@sr.se
Torbjörn Nilsson
torbjorn.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista