Skara

Framtiden tryggad för skolscen

Folkuniversitet tar över huvudansvaret för Skara skolscen. I och med det tryggas skolverksamheten, som länge har levt osäkert på grund av ekonomiska problem.

För de anställda på skolan innebär beskedet en lättnad. 

– Vi har levt med kniven mot strupen år ut och år in. För första gången på länge finns det en förhoppning om en framtid och en stabilitet här, säger läraren Ingemar Carlehed.

Skara skolscen har brottats länge med ekonomiska bekymmer. Så sent som i höstas var det osäkert om vårens elever ens skulle få börja sin utbildning.

"Känns mycket mer stabilt"

Men i höstas blev det klart att skolverksamheten skulle fortsätta - dock med en osäker framtid för de elever som började.

Med en ny huvudman, istället för stiftelsen med kommunen och regionen, känns allt mycket tryggare, tycker förstaårseleven Sandra Redlaff.

– Det känns mycket mer stabilt. Nu vet vi vad som ska hända.

Enligt Göran Berger, rektor för Folkuniversitetet i Västsverige, så sker inga drastiska förändringar när de tar över skolan i sommar.

– Vi vill jobba vidare på den tradition som finns på skolan, säger han.

Flera har anmält intresse

Redan nu har fem personer anmält intresse för att göra inträdesprov till Skara skolscen i maj.

– Det är en ny och positiv tendens för oss, som är ett resultat av ett hårt arbete vi har gjort under den här kristiden. säger Ingemar Carlehed.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se