Skövde

Ovanlig skoldag för många

De stora snömängderna har ställt till problem för skolorna runtom i Skaraborg. Några är helt stängda och andra har fått flytta ut verksamheten.

Vid Billingehus isbana i Skövde fick Heneskolans elever idag åka skridskor istället för att sitta inne i klassrummet.

– Lite konstigt, men det är ändå roligt att vara här, säger Sara Engqvist.

– Det känns lite ovanligt att det är så mycket snö, säger Amanda Nilsson.

Många skolor i Skaraborg har fått göra som Heneskolan i Skövde. I Mariestad får Lövhagens skolas elever ägna sig åt uteaktiviteter både idag och imorgon. Däremot har Mariaskolan öppnat nu igen.

Många stängda skolor
I Lidköping har De La Gardiegymnasiet fortfarande stängt och kommer att vara det även imorgon.

Detsamma gäller för Stenportens grundskola, Salebyskolan, Fredriksdalsskolan, Vinningaskolan och Dalängsskolan i Lidköping.

Får laga extra mycket mat
Att många skolor håller stängt påverkar även skolmaten, och de elever som inte kan vara i sina ordinarie klassrum men ändå har flyttas till andra lokaler.

Martin Karlsson är kock på Helenaskolan i Skövde. Han får nu laga 300 extra portioner till barnen i Värsås och Varola, eftersom deras mat för tillfället inte kan lagas på Svenstorps skola i Igelstorp, som håller stängt. Det blir ett pusslade för att få ihop all den extra maten.

– I och med att vi inte är förberedda på det får man ta lite av vad man har i frysen. Det blir lite att tänka på. Men det är kul, säger han.

När det gäller skolorna i Skövde hänvisar kommunen till information på hemsidan, www.skovde.se, under kvällen.

Jens Prytz
jens.prytz@sr.se