Djurens Rätt tar kamp för Skara

Förbundet Djurens Rätt skriver i dag till statsminister Göran Persson med anledning av osäkerheten och jordbruksminister Margareta Winbergs tystnad kring den planerade Djurskyddsmyndigheten i Skara.
En proposition om det framtida djurskyddet måste läggas fram senast i mars för att ett beslut ska hinna fattas innan valet. Enligt Djurens Rätts ordförande Katherine Lindqvist så har Jordbruksdepartementets förslag dröjt för länge. Därför vänder sig förbundet nu till självaste statsministern för att få fart på ärendet. I media har det cirkulerat uppgifter om att en bantad version av Djurskyddsmyndigheten övervägs, med tio anställda istället för de ursprungliga planerna på runt 150. Andra uppgifter gör gällande att jordbruksminister Margareta Winberg vill nöja sig med en djurskyddsombudsman istället för en ny myndighet. Margareta Winberg vill i dag inte kommentera frågan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".