Bandy

Villa-seger mot Edsbyn

Villa/Lidköping besegrade Edsbyn med 6-4 i den andra kvartsfinalen i bandyslutspelet.

Nu står det 1-1 lagen emellan. Villa svarade för en riktigt bra match, speciellt i den andra halvleken, som man vann med 3-0. Målvakten Martin Berggren var tillsammans med Johan Andersson Villas bästa spelare och Jesper Bryngelsson blev lagets bästa målskytt med tre mål, varav två på straff.

Förlorade straff
Patrik Hellman gav Villa ledningen med 1-0 på lagets första hörna men sedan gjorde Edsbyn tre raka mål. Villa fick kontakt genom mål av Daniel Andersson elegant frispelad av Johan Andersson. Efter en halvtimmes spel gick Villa miste om en solklar straff och på den efterföljande kontringen kunde Edsbyn öka till 4-2. Strax före paus gjorde sedan Jesper Bryngelsson sítt första mål i matchen på straff sedan Daniel Andersson blivit fälld. 

Finger ur led
I den andra halvlekens inledning gjorde Martin Berggren en dubbelräddning på ett friläge för Edsbyn och Jesper Bryngelsson sköt en straff utanför, men kvitteringen till 4-4 kom genom Henrik Larsson. Med 20 minuter kvar att spela räddade Martin Berggren ett hårt skott och ett finger gick ur led. Han fick behandling under flera minuter och kom tillbaka i spel.

I slutet av ordinarie matchtid gjorde en edsbyförsvarare en riktig tavla och Jesper Bryngelsson kunde ge Villa ledningen med 5-4. Edsbyn jagade en kvittering men öppnade sig samtidigt bakåt och Villa tilldömdes ännu en straff när Daniel Andersson fälldes i ett genombrottsförsök. På den fastställde Jesper Bryngelsson slutresultatet till 6-4.

Ny chans på lördag
På lördag eftermiddag har Villa åter hemmamatch och kan laget visa upp samma takter så bör det kunna bli ny hemmaseger.