SKARABORG

Dyr villa tas upp i rätten

Bygg inte hus på uppdrag av vänners vänner. Det är en lärdom som en byggfirma i Lidköping kan dra efter en segsliten tvist.

Egentligen åtar sig inte den berörda byggfirman jobb för privatpersoner fast den här gången gjorde firman ett undantag och åtog sig att bygga villan i Götenetrakten.

Trappa för 300 000
Men det hela tog en ända med förskräckelse. Byggfirman hävdar att villaägarna har struntat i att betala fem miljoner av de närmare åtta som villan kostat, medan villaägarna hävdar att de hade kommit överens om att bygget skulle kosta tre miljoner, inte mer.

I dag möts parterna i rätten. Byggfirman hävdar att uppgörelsen var att arbetet skulle ske på löpande räkning. Kostnaderna drog iväg, med specialbeställda dörrar för över 300 000 kronor, en trappa av borstat rostfritt stål som också kostade över 300 000 kronor och en komplett trädgårdsanläggning och en pool.

Vägrar betala allt
Den totala kostnaden landade på över åtta miljoner kronor, varav villaägarna alltså har betalat knappt tre miljoner.

Fyra rättegångsdagar är avsatta för målet och Peter Johansson som är en av de tre domarna säger att entreprenadmål  av den här kalibern kan ta tid och att det finns mycket att reda ut i målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista