SKARABORG

God man misstänks för förskingring

Den kvinna från östra Skaraborg som är misstänkt för grov förskingring hade också uppdrag som god man i sin hemkommun.

Polisen utreder nu hur mycket pengar som hon har stulit från de personer hon hade uppdrag åt. Kvinnan arbetar som redovisningskonsult och misstänks ha förskingrat många miljoner från både företagen hon jobbade åt och föreningar som hon hade uppdrag i.

Nu står det klart att hon också hade uppdrag som god man åt ett antal personer. Överförmyndaren har gjort en utredning och därefter polisanmält kvinnan.

”Systemet bygger på förtroende”
Jan Wallgren som är överförmyndare i flera kommuner vill inte säga något om vilka summor hon misstänks ha förskingrat. Han säger också att systemet med god man bygger på förtroende för den som har uppdraget och därmed finns det möjligheter att missbruka sin position. Trots det är det sällsynt att gode män misstänks för förskingring.

Spelade bort pengarna
Det var kvinnan och hennes anhöriga som själva gick till polisen och härvan började nystas upp. Kvinnan misstänks ha spelat bort pengarna som hon kommit över, säger åklagare Anders Gustafsson till Sveriges Radio P4 Skaraborg. Det kommer att ta minst en månad att reda ut allt som hänt.

Läs tidigare rapportering här: