1 av 2
Annika Larsson Lindlöf, lokalkontorschef på kommunal i Skaraborg är chockad. Foto: Linnéa Frimodig/SR Skaraborg.
2 av 2
Det fanns inga förklaringar till att det fattades pengar, säger Dan Gabrielsson, ordförande i LO-distriktet Västsverige. Foto: Linnéa Frimodig/SR Skaraborg.
Lidköping

LO-kvinna anmäld för stöld

Uppdaterad 10:26
LO-fackens och Kommunals ordförande i Lidköping, Ulrika Lidberg, har polisanmälts efter att en stor summa pengar saknas hos LO. Nu meddelar hon att hon avsäger sig sina politiska uppdrag i kommunen, och lämnar partiet.

Flera kontouttag och överföringar från LO-facket i Lidköping som gått rakt in på Ulrika Lidbergs konto mellan åren 2007 och 2009 saknar förklaring.

Polisanmälan
Med tanke på summornas storlek har LO-distriktet i Västsverige polisanmält henne. 

– Det här är tråkigt för alla, men när det inte fanns någon förklaring till varför så var man tvungna att polisanmäla, säger Dan Gabrielsson från Falköping är ordförande i LO-distriktet Västsverige.

På LO kan man konstatera att det är en större summa av medlemmarnas pengar som saknas. Exakt hur mycket ska polisen nu utreda.

Tunga poster
Ulrika Lidberg har flera tunga poster i Skaraborg. Hon har varit ordförande i LO Facket i Lidköping de senaste två år, innan dess var hon kassör där.

Annika Larsson Lindlöf som är lokalkontorschef på kommunal i Skaraborg chockades av beskedet.

– Man blir överraskad och chockad. Det är väldigt tråkigt.

Ulrika Lidberg har i samband med polisanmälan avsagt sig sina uppdrag inom LO. Hon har avbjöt att kommentera händelsen till Radio Skaraborg.

Lämnar politiska uppdrag
Idag har hon även avsagt sig sina politiska uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige och socialnämnden i Lidköping. Hon har även lämnat in en ansökan om utträde ur partiet.

– Vi har under en tid vetat att hon misstänkts för oegentligheter. Att hon nu polisanmäls är ett oerhört tråkigt besked för både fackligt förtroendevalda och politiskt förtroendevalda, säger kommunfullmäktiges ordförande Marita Bengtsson (S).

Linnéa Frimodig
linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista