Nermin Bunyemen kandiderar till riksdagen. Foto: Kjell Claeson/ SR Skaraborg
Lidköping

Nermin ny på Centerns lista

Centerpartiet i Skaraborg har en plats i riksdagen, men satsar på två till nästa val. Ulrika Carlsson toppar listan och Nermin Bunyemen från Lidköping står på andra plats.

Centerpartiet i Skaraborg har nu bara en plats i riksdagen, men satsar i kommande valet på att ta ytterligare ett mandat, men för det krävs det runt 6 000 röster fler i Skaraborg än i valet 2006.

– Det är många röster, och det kommer att bli en utmaning som blir jätterolig och spännande att ge sig in i.

Om det hade varit val i dag skulle runt fem procent av de röstberättigade i landet röstat på Centern, enligt opinionsmätningarna. Det är en kraftig tillbakagång mot i valet hösten 2006.

Jobbat på riksdagskansliet
Nermin Bunyemen, som blir 32 år i år, har jobbat de senaste tre åren på riksdagskansliet i Stockholm som politisk sakkunnig.

Sedan 70-talet har stängningen av kärnkraften varit en hörnsten i Centerns politik. Men det är inte en fråga som Nermin Bunhyemen tänker prioritera.

– Jag har ju inte växt upp i den debatten och har ju inte varit Centerpartist så jättelänge heller, så jag förstår ju både de som är starkt emot kärnkraften men också de som ser att det är en av de energiförsörjningar vi har idag, tills vi kan försörja oss på andra alternativ.

Centerpartiet Skaraborgs riksdagslista:
1. Ulrika Carlsson, Skövde
2. Nermin Bunyemen, Lidköping
3. Susanne Andersson, Götene
4. Karola Svensson, Broddetorp

Centerns lista till regionfullmäktige i Västra Götaland:
1. Gunilla Druve Jansson, Skara
2. Ulf Eriksson, Falköping
3. Linnéa Hultmark, Hjo
4. Christer Eliasson, Falköping

Kjell Claeson
kjell.claeson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".