Kvinnan misstänks ha spelat bort pengarna. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.

Stöldmisstänkt kvar på jobbet

Den kvinnliga redovisningskonsult från östra Skaraborg som misstänks ha spelat bort pengar för sina kunder, jobbar fortfarande kvar på sin arbetsplats.

Polisen utreder just nu förskingring som drabbat såväl föreningar och företag som äldre och handikappade.

Hjälp med spelmissbruk
Redovisningskonsulten har tagit kontakt med en kurator för att få hjälp med sitt spelmissbruk, och har inte längre kvar samma befogenheter på jobbet. Men hon har inte fått sparken. För en del av Skaraborgs kunder räckte inte det och de har därför valt att byta konsult.

Dömer ingen
Chefen för företaget, som Sveriges Radio Skaraborg har talat med, säger att det inte är hans sak att döma kvinnan. Det menar han att bara rättsväsendet kan göra.

Ingen av företagets kunder ska drabbas ekonomiskt av konsultens stölder, säger chefen. Konsultfirmans försäkring täcker all den förskingring som kvinnan gjort sig skyldig till. Allt som krävs är ett skadeståndskrav.

Fler uppdrag
Polisutredningen av kvinnan rör inte bara de uppdrag hon haft som ekonomisk konsult, utan också förtroendeuppdraget att hantera handikappades och äldres ekonomi, så kallat godmannaskap.

Sten Lillieström
sten.lilliestrom@sr.seGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista