1 av 2
Martin Karlsson, Susanne Dahl och Carina Andersson ingår i laget. Foto: Jens Prytz/SR Skaraborg.
2 av 2
Carina Andersson värmer upp vid ugnen. Foto: Jens Prytz/SR Skaraborg.
SKÖVDE

Skolmat på hög nivå

Det Skövdelag som kvalificerat sig för skolmats-SM började idag slipa på formen tillsammans inför SM-finalen, som avgörs i Stockholm i april.

Deltagaren Carina Andersson säger att hon tycker det är stort att hon och hennes två medtävlare är ett av fem lag i Sverige som gör upp om slutsegern.

– Det ska bli fantastiskt. Jättekul. Alla vi tre som är med i laget är mycket engagerade i maten vi serverar i skolan i Skövde, säger Carina Andersson.

Inte vana vid publik
Carina Andersson deltar tillsammans med Martin Karlsson och Susanne Dahl ingår i det lag från Skövde som ska tävla i skolmats-SM i Stockholm i april.

Det är en förväntansfull och lite spänd trio deltagare från Skövde som ska åka upp till Stockholm och tävla inför storpublik på en mat och dryck mässa i april. Med andra ord blir det matlagning som är långt ifrån den vardag som de är vana vid i skolbespisningen. Idag fick de en genomgång av tävlingsreglerna och började även slipa formen tillsammans på Rosenhagas förskola. Där jobbar till vardags Carina Andersson som är en av de tre deltagarna i laget.

– Vi är inte vana vid publik så vi får se hur det fungerar. Vi får nog träna ganska mycket.

Menyn är spikad
Köksmästare Kurt Weid är initiativtagare till tävlingen Skolmats Gastro, som genomförts en gång tidigare. Han gick noggrant igenom alla praktiska detaljer med Carina Andersson och hennes två medtävlare Susanne Dahl och Martin Karlsson.

Skövdelagets meny består av en potatissoppa med baconbröd, en kötträtt som består av pannbiff med pepparsås och så ett vegetarisk alternativ i form av en lasagne. Det är rätter som Carina Andersson tror ska falla juryn i smaken.

– Det känns mer spännande än nervöst, säger Carina Andersson.

Jens Prytz
jens.prytz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista