Pernilla Vighagen och Martina Helin på Högskolan i Skövde letar efter intressanta framtida arbetsgivare. Foto: Kjell Claeson/SR Skaraborg
SKÖVDE

Fruktbara möten på arbetsmarknadsdag

Det är svårt att få jobb för dem som går ut från landets högskolor. Men för att öka optimismen ordnades en särskild arbetsmarknadsdag på Högskolan i Skövde, där studenterna fick chansen att träffa ett 30-tal olika arbetsgivare.

Uppskattningsvis 500-1000 studerande besökte arbetsmarknadsdagen. På plats fanns boxaren och TV-programledaren Paolo Roberto, som agerade dragplåster.

Rätt val att satsa på utbildning
Martina Helin från Skara läser om personalfrågor och går sitt första år på högskolan. Hon ser ljust på framtiden när det gäller chansen att få jobb trots lågkonjunkturen.

– Jag tror att det kommer att ordna upp sig. Nu är det väldigt viktigt att vara högskoleutbildad på de flesta företagen, så det känns som om jag gjorde rätt val att börja studera nu.

Pernilla Vighagen från Lund läser också hon sitt första läsår på högskolan. Hon strosade runt bland utställarna på arbetsmarknadsdagen.

– Jag tror definitivt att en arbetsmarknadsdag har betydelse. Man får ju tillfälle att träffa olika entreprenörer och företag som kan komma med tips och säga hur man ska gå till väga.

Arbetsgivarna radade upp sig
Bland arbetsgivarna som visade upp sig för studenterna i Skövde fanns flera banker, Kinnarps, Vara kommun, Volvo och dörrtillverkaren Daloc i Töreboda.

Lena Rehnberg på Daloc har hand om personalfrågor på företaget och hon mötte många intresserade högskolestuderande.

– Vi kommer att behöva rekrytera personal framöver. Och i Skövde rekryterar vi mycket.

Kjell Claeson
kjell.claeson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista