Premiärlokal för musikalen "The last five years". Foto: Simon Lindmark/SR Skaraborg.
Recension

Musikalpremiär i Skövde

Jason Robert Brown är en av de mest framgångsrika kompositörerna i den nya Broadway generationen. Hans kammarmusikal "The last five years" hade premiär på Göteborgsoperans Skövdescen i helgen.

Den manliga huvudpersonen Jamie, spelad av Cristoffer Wollter, börjar sitt berättande om det första mötet med Cathy, och den nästan explosiva förälskelsen. Hans version går från början till det bittra slutet.

Medan hon, Cathy eller Hanna Hedlund, ser tillbaka på de fem åren efter skilsmässan. Detta sker växelvis under hela föreställningen, i deras sångmonologer.

Föreställningen är ett gediget hantverk från regi till musik men SR Skaraborgs kritiker Carl Thulin saknar några talade partier för att komma rollkaraktärerna in på livet. Publikens intryck var skiftande från ”Den berörde mej inte alls”  till  ”Det här var kanonbra”

– Jag tyckte pjäsen var tänkvärd och jätteduktiga aktörer, sa Annika Månsson som såg föreställningen igår.

The Last five years spelas i Skövde under mars månad och sedan kan föreställningen ses i april bland annat I Tidaholm, Lidköping och Vara.  

Carl Thulin
nyheterna.skaraborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista