1 av 2
Linda Sundblad gillade vad hon såg i kön i Lidköping. Foto: Christopher Johansson/SR Skaraborg
2 av 2
Linda Sundblad talar till den förväntansfulla kön. Foto: Christopher Johansson/SR Skaraborg
LIDKÖPING

Körslaget lockade ett hav av tjejer

Söndagens uttagning till TV4:s program Körslaget, där artisten Linda Sundblad från Lidköping väljer ut en egen kör, skapade stort intresse bland tjejer och kvinnor. Kön ringlade lång.

Flera hundra tjejer samlades på Rörstrandsområdet i Lidköping för att försöka bli en del av Linda Sundblads kör med bara kvinnor.

Catarina Löfman från Lidköping var en av tjejerna som ville pröva lyckan.

– Det känns jättekul och spännande! Det är någonting för bygden. Jag hoppas att jag kommer med, men man vet ju aldrig...

Förväntansfulla sångerskor
En lång kö med förväntasfulla sångerskor stod utmed väggen och väntade på att inspelningarna och uttagningen till Körslaget skulle sätta igång. Ett tv-team peppade och filmade deltagarna.

Först i kön stod Lisbeth Fröström från Skara, som var där med sin dotter. Hon hoppades också på att få en plats i kören, men var lite pessimistisk eftersom de allra flesta var betydligt yngre.

– Om jag varit yngre hade jag nog sagt "ja, jag kommer med" men nu är jag lite mer tveksam. Jag är 60 år nästa år. Men det stod i tidningen att man kunde vara upp till 80, så okej jag chansar väl!

"Hittar precis det jag vill ha"
Körledaren själv, Linda Sundblad, var nöjd med vad hon såg när hon blickade ut över den ringlande kön av sångsugna tjejer, kvinnor och damer.

– Det är grymt, vilken girl power att så många vill vara med! Vi ska sätta Lidköping på kartan! Jag kommer att hitta kanonröster och folk med karaktärer - jag kommer att hitta precis det jag vill ha.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista