Clara och Madeleine är engagerade i tjejjouren Elina. Foto: Lisa Andersson/SR Skaraborg

Gemensam sajt för tjejjourer

Idag lanseras en gemensam internetsajt för alla Sveriges tjejjourer, som ska göra det lättare för utsatta högstadieflickor att söka stöd.

Den gemensamma satsningen på en internetsajt ska göra att det blir lättare för unga tjejer att få stöd och hjälp. Bland de som deltar från och med idag är tjejjouren Elina i Skövde, där Clara och Madeleine jobbar ideellt.

– Det finns så många som vill jobba för de här sakerna, på olika ställen och lite utspridda. Men alla har sina styrkor, och då tror vi att det gör väldigt stor skillnad om alla får samlas bakom ett och samma projekt.

Hoppas att fler ska ta kontakt
Clara och Madeleine hoppas att den gemensamma satsningen gör att fler tjejer kontaktar tjejjourerna.

– Hemsidan kan leda till att man kan finna jourer nära sig själv, men också långt bort om man inte vill kontakta dem som ligger precis intill.

De flesta som hör av sig till tjejjouren Elina är i högstadieåldern och behöver stöd på olika sätt, det kan handla om allt från svartsjuka till allvarliga kränkningar.

Om tjejen i fråga behöver mer hjälp än samtalsstöd så erbjuder alltid tjejjouren vidare hjälp, det kan till exempel handla om att följa med henne om hon behöver besöka en myndighet eller liknande.

Lisa Andersson
lisa.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista