SKÖVDE

Skövde IK riskerar konkurs

Skövde ishockeyklubb förlorar hundra tusentals kronor och riskerar konkurs efter att kommunen stängt Billingehovs ishall för resten av säsongen.

Bakgrunden är att det bedöms finnas en risk för att det snötyngda taket ska rasa in. Anna Friborg som är klubbchef på Skövde IK är orolig för klubbens framtid.

– Det här är jättetungt för oss. Det drabbar hela föreningen.

Taket kan rasa in
Bland annat är det uteblivna cuper som gör att föreningen nu förlorar pengar. Även konståkningsverksamheten i Skövde blir drabbad av att ishallen i Billingehov i fredags stängdes för resten av säsongen.

Två olika konstruktörer har tittat på taket på ishallen, och kommit fram till att det är underdimensionerat för den tyngd som snön orsakat i vinter.

Förmodligen rör det sig om ett konstruktionsfel som funnits sedan ishallen byggdes för 25 år sedan. När nu felet blivit uppdagat så stängs alltså ishallen för att ingen ska komma till skada.

"Vi har inte pengarna"
Folkpartisten Kaj-Eve Enroth är ordförande för fritidsnämnden i Skövde kommun och han har tidigare sagt att kommunen ska försöka hjälp föreningarna.

– Då var tanken mest att vi skulle försöka hjälpa till med resor eller hyror av andra hallar. Så som jag ser det har vi inte hundratusentalskronor idag i budgeten till detta. I fall detta krävs måste vi begära mer pengar till budgeten.

Anna Friborg på Skövde IK säger att klubben måste få ekonomisk ersättning av kommunen.

– Det finns risk för konkurs.

Klara Johansson
klara.johansson@sr.se

Tomas Ek
tomas.ek@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista