Izabella Hietamäki, Gabriela Christiansen, Maria Chaba och Emma Karlsson med sin spanskalärare Maria Clara Alvarez. Foto Amalia Djurberg. Foto: Amalia Djurberg/SR Skaraborg.
SKÖVDE

Skövdeelever till språkfinal

Fyra elever i årskurs nio på Rydskolan ska tävla i riksfinalen i Språkolympiaden på fredag. Maria Chaba och Gabriela Christiansen har lagt upp en strategi för hur de ska vinna språktävlingen.

– Vi ska lita på varandra och hjälpas åt.

– Vi har tränat väldigt mycket och stannat kvar efter skolan på extrarektioner. Vi har stora chanser att vinna. Absolut!

Finalen hålls i Malmö
I språkolympiaden tävlar elever högstadiet och gymnasiet tävla i moderna språk. Regionfinalen var i Göteborg. Maria Chaba och Gabriela Christiansen kommer att tävla i Malmö. Med finns också reserverna Emma Karlsson och Izabella Hietamäki.

Vinnaren reser till Spanien
Maria och Gabriela tävlar i Spanska, men man kan också tävla i tyska eller franska. För att ta sig hela vägen till riksfinalen i Malmö fick man först kvala på nätet och efter det väntade regionfinal, som tjejerna vann. Rydskolans spansklärare Maria Clara Alvarez har funnits med och stöttat genom tävlingen och hon är inte alls förvånad över att det har gått så bra för hennes elever.

 – De är väldigt ambitiösa och har jobbat hårt sedan årskurs sex. De är även motiverade av priset i tävlingen, ett stipendium som innebär en resa till Spanien, säger Maria Clara Alvarez.

Amalia Djurberg
amalia.djurberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista