Takläggaren Thomas Andersson nyanställer för att klara snösmältningen. Foto: Kjell Claeson/SR Skaraborg
SKARABORG

Det våras för takläggarna

Takläggarna väntas få ett stort uppsving med mycket jobb till våren när tak som förstörts i samband med snöskottning ska lagas igen.

Thomas Andersson äger Stenstorps Tak utanför Stenstorp. Företaget nyanställer nu fem takmontörer.

– Vi har mycket arbeten och tror att det kommer att bli ännu mer när snön smälter. Därför kommer vi att behöva mycket folk, säger Thomas Andersson.

Extraanställda skottar
Thomas Andersson har åtta anställda och lägger takpapp på villor och industribyggnader. Just nu har hans företag igång flera takmontörer och extraanställda byggare för att skotta snö på snötyngda tak, bland annat på stormarknader.

– Under de 20 år jag arbetat med tak har jag aldrig varit med om någon liknande vinter. Man tror ju inte att det ska bli sådana här vintrar nuförtiden, säger Thomas Andersson.

Mycket jobb till våren
Reparationer av skadade tak samt rotavdraget kommer att ge honom så mycket jobb till våren att han vågar nyanställa fem takmontörer.

– Vi räknar med att kunna utöka så pass att vi kan behålla dem vi nu nyanställer. Men det är svårt att få tag på takreparatörer i dessa tider, säger Thomas Andersson.

Kjell Claeson
kjell.claesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista