De unga männen använde potatisskalare till något helt annat än de är avsedda för. Foto: Scanpix
HJO

Högg kamraten med potatisskalare

Uppdaterad 09:45
En ung man från Hjo åtalas för grov misshandel efter att han huggit sin kamrat i magen med en potatisskalare. Även den skadade mannen åtalas, trots att han kunde ha dött av händelsen. Åklagaren hävdar att båda var lika delaktiga och att det bara var en slump vem som högg först.

De två vännerna kände sig uttråkade en kväll för drygt ett och ett halvt år sedan. Via internetsidan Youtube fick de idén att hugga varandra i magen.

– Det kallas man eller mus, säger åklagare Björn Danielsson.

Den ene mannen, en 22-åring, lade sig ner och höll upp tröjan så att kamraten kunde hugga. Men det höll på att sluta mycket illa. Mannen fördes till Kärnsjukhuset i Skövde med allvarliga skador i magen.

Misstänkte mordförsök
Händelsen ledde till ett stort pådrag, eftersom polisen misstänkte att det handlade om ett mordförsök.

18-åringen som höll i potatisskalaren åtalas nu för grov misshandel. men även den 22-åriga mannen åtalas, för stämpling till misshandel, trots att det var han som blev skadad. Åklagaren Björn Danielsson menar att planen var att han sedan skulle hugga sin kamrat.

– Det finns ett samtycke hos honom, och därför ska båda åtalas av rättviseskäl, säger Björn Danielsson.

nyheterna.skaraborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".