- Hoppas på utbildningar för varslade

Storvarslet för 68 anställda på Vänerply i Otterbäcken kom som en stor överraskning för kommunalrådet Leif Palmdahl i Gullspång. Han fick beskedet av Radio Skaraborg i går under en semesterresa i Tyskland. - Jag vet bara om att företaget haft det tufft ett tag, säger Leif Palmdahl.
Vänerply med sina 200 anställda är den största privata arbetsgivaren i lilla Gullspångs kommun, där det finns få arbetstillfällen. I dag ska representanter för arbetsförmedlingen diskutera igenom vad som kan göras för de som går ut i arbetslöshet. Leif Palmdahl sätter sitt hopp till de utbildningssatsningar och den kompetensutveckling, som tidigare varit aktuella. - Arbetsförmedlingen är nog ganska väl förberedd. Det har ju tidigare diskuterats rationaliseringar på företaget, och att de anställda ska få stöd med utbildningar, säger Leif Palmdahl.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".