Arla kan tänka sig sälja mjölk till tyska Lidl

Mjölkjätten Arla är på väg att ge upp sitt motstånd att sälja mjölk till den tyska lågpriskedjan Lidl med butiker i Skövde, Mariestad och Skara - trots att Arlas eget märke inte får stå på förpackningen. - Jag tycker inte det är att krypa till korset. Vi kan ju inte köra ner huvudet i sanden och säga att så här ska vi aldrig göra, säger Louise Hellström, ordförande i Arlakretsen för östra Skaraborg.
Det är verkligheten som nu hunnit i fatt Arla. Säljer inte bondeägda Arla sin mjölk till storföretag som Lidl, så kommer de utländska mejerierna istället att sälja mjölken. Det är konsumenternas val i butikerna, som nu gjort det möjligt att vi snart kan hälla Arla-mjölk ur paket från Lidl. Louise Hellström är besviken på konsumenterna: - De får så mycket mer för sån liten skillnad i pris. Jag vill att de ska köpa de svenska böndernas produkter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".