FALKÖPING

Skola anmäls för bortglömd elev

För två veckor sedan blev en sjuårig pojke kvarglömd och inlåst i ett klassrum på fritids på Flobyskolan. Nu anmäler pojkens mamma Eva Nordén händelsen till Skolinspektionen.

Det var när den personal som jobbade på fritids den aktuella dagen blev sjuk och gick hem, som pojken glömdes bort.

De andra barnen flyttades till en annan lokal, men pojken blev av någon anledning kvar ensam. Av en slump upptäckte en förälder pojken i samband med att en kvarglömd jacka skulle hämtas.

Anser att skolan gjorde fel
Pojkens mamma Eva Nordén anser att en skola helt enkelt inte får glömma bort barn på det viset.

– Det var ju först när han skulle gå och fråga sin fröken någonting, som han upptäckte att dörren in till henne var låst och det inte fanns någon annan kvar.

Två veckor har gått sedan pojken glömdes bort och låstes in, och än är hans oro stor, berättar mamman. Han vill inte gå tillbaks till fritids.

– Han tycker inte att det är roligt. Han undrar varje dag när vi kommer och hämtar honom och om han verkligen måste åka dit. Det är klart att detta har satt sina spår.

Oro för vad som kunde hänt
Själv ställer hon sig frågan vad som skulle ha hänt om sonen fått panik och försökt att ta sig ut ur lokalerna på egen hand eller om det börjat att brinna.

Skolan har bett om ursäkt för misstaget och har nu ändrat sina rutiner. Men det räcker inte, säger Eva Nordén, som nu hoppas att Skolinspektionen ska agera mot Flobyskolan.

– Det här är en händelse som absolut inte får upprepas! säger hon.

Anna Nyberg
anna.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista