LIDKÖPING

Skolinspektionen kritiserar skola

Nu riktar Skolinspektionen kritik mot Rudenschöldskolan i Lidköping.

Skolinspektionens kritik handlar om skolans insatser för en elev, som då gick i sjuan.

Det var i november 2008 som problemen startade. Vid flera tillfällen var eleven frånvarande från skolan. Samma sak hände under 2009 års vårtermin.

Kände sig otrygg i skolan
Enligt elevens mamma, som gjorde anmälan mot skolan, kände sig eleven inte trygg i skollokalerna. Han hade misshandlats och anklagats av personalen för saker som han inte gjort.

Lidköpings kommun har svarat att eleven i misshandelsfallen inte kunnat peka ut någon speciell person som han känt sig kränkt av. Det har funnits möjlighet att ta kontakt och hjälp av vuxna på skolan, men enligt kommunens svar har eleven inte gjort det.

Under hösten 2008 och våren 2009 förstärktes även grundbemanningen i skolans korridorer för att ha extra koll på eleven. Eleven har dessutom fått särskild undervisning.

Skolinspektionen inte nöjd
Men enligt Skolinspektionen har Rudenschöldskolan inte gjort tillräckligt för eleven.

Nu kräver Skolinspektionen ett svar där skolan redovisar vilka åtgärder som ska göras i det aktuella fallet. Svaret vill Skolinspektionen ha senast den 17 maj.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista