Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix
LIDKÖPING

Succé för nya bandyhallen

Efter tre månader i bruk har den nya bandy- och evenemangshallen i Lidköping dragit fulla hus. Och i vår väntar fler aktiviteter av olika slag i lokalen.

Bygget av den nya arenan kostade strax över 200 miljoner kronor och projektet lyckades hålla budget. Nu i vår väntar nya utmaningar när bandysäsongen är över.

Ny säsong utan bandy
Johan Skoglund, verksamhetschef för fritidsavdelningen i Lidköpings kommun, berättar att idrottssäsongen blev mycket lyckad och att en period med andra aktiviteter nu tar vid.

– Ja, hittills har hallen varit en succé! Nu närmar sig evenemangsbitarna. Vi kör igång med fullt schema i slutet av mars, april och i maj.

Hösten 2008 togs det första spadtaget. Julen 2009 var den klar för användning. Nu har bandyisen smält och läktarna står tomma.

Nöjd med publiksiffrorna
Hittills har runt 40 000 besökare kommit och tittat på Villa/Lidköpings elitmatcher i inomhusmiljö. Ett bra facit, tycker en nöjd Johan Skoglund.

– Intresset har varit fantastiskt stort! Nu har vi fått förfrågningar från ett antal företag som vill göra evenemang i den här arenan.

Och nu när bandy byts mot andra evenemang kan besökare vänta sig föreläsningar, shower och mässor inne i arenan. Våren är uppbokad. Men för att hålla kvar besökarna krävs en del förändringar de kommande åren, för att hallen ska bli en framgång, tror Johan Skoglund.

– Det behövs ett antal investeringar i form av gradänger (trappstegsformade avsatser vid läktare red. anm), avskiljare, mer golvyta för idrotten och så vidare.

Summering och planering
Nu ska den första tiden med arenan summeras och framtiden planeras, säger Johan Skoglund.

– Nu ska vi utvärdera de första månaderna och sedan ska vi förstärka på de positioner vi tror är nödvändiga. Vi är på god väg att bli en framgångsrik evenemangshall, men vi behöver komplettera med vissa bitar. 

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".