I Second Design jobbar Maria Norén, Ida Jansson, Emma Hansson, Sandra Qvist och Malin Dahlstrand. Foto: Sten Lillieström/SR Skaraborg
TIDAHOLM

Unga idéer på företagarmässa

Ombyggda begagnade smycken, uppblåsbar luvtröja och en bok fylld med specialskrivna skämt - idéerna var många och intressanta på mässan "Våga vara egen" i Tidaholm, för unga företagare.

I helgen gick årets mässa för ung företagsamhet av stapeln. Platsen var Tidaholm, där unga företag med affärsidéer som kretsade kring allt mellan himmel och jord gjorde upp om en finalplats och chansen att bli årets unga företag i Sverige.

Några av företagsidéerna handlade bland annat om omdesignade begagnade smycken, en luvtröja med uppblåsbar luva och en humorbok.

Jobbar mot final
Sandra Qvist på företaget Second Design, som gör om gamla smycken, hoppas på en finalplats i den fortsatta tävlingen i Stockholm.

– Jag tror att jag talar för hela företaget när jag säger att vi vill vinna "Bästa hantverk" och "Bästa UF-företag". Det skulle betyda väldigt mycket, för det är det här vi har satsat på. Vi har lagt ner blod, svett och tårar på att komma så här långt!

Rekord i deltagare
Viljan att vara med i årets upplaga av mässan slog rekord. Betydligt fler deltagare lockades till mässan än tidigare år.

Intresset för att vara med i utställningen har ökat dramatiskt, säger Alma Ohlin från Ung Företagsamhet.

– Det är fler företag med så vi har två hallar i år, vi växer så pass mycket. Vi hoppas att fler kan få erbjudas att driva UF-företag i framtiden. Alla ska ha möjligheten.

Sten Lillieström
sten.lilliestrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista