Varabon ansåg att djurskyddsinspektören smög omkring på hans gård. Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix.
VARA

Hotade att skjuta inspektör

En av länsstyrelsens djurskyddsinspektörer har blivit utsatt för hot.

En 67-årig man i Vara kommun åtalas nu för hot mot tjänsteman, efter att han flera gånger har hotat skjuta djurskyddsinspektören om hon smög omkring på hans tomt. Hoten har framförts via telefon.

Det var i början av mars som djurskyddskontrollanten blev hotad av mannen. I flera telefonsamtal sa han att han skulle skjuta henne om hon smög omkring på hans ägor.

Djurskyddskontrollanten hade vid ett tidigare tillfälle besökt mannens gård i Varatrakten. Mannen hade fått en anmälan mot sig att hans katter levde i smutsiga utrymmen. Det var efter detta som han hotade henne.

Enligt Robert ter Horst vid Länsstyrelsen är detta något som de flesta djurskyddskontrollanter varit med om. Hot och förföljelser. Just nu har han två ärenden som ska polisanmälas.

När något såndant här händer är det viktigt att prata om det med kollegor. Finns en hotbild eller osäkerhet ska polis följa med till platsen, säger Robert ter Horst till Sveriges Radio Skaraborg.

67-åringen, som framförde hoten till den kvinnliga djurskyddskontrollanten, har åtalats för hot mot tjänsteman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".