Personbästa för konståkaren Adrian Schultheiss. Foto: Antonio Calanni/Scanpix.
KONSTÅKNING

Adrian Schultheiss blev nia i VM

En niondeplats och personbästa. Adrian Schultheiss framgångar fortsätter vid konståknings-VM i Turin.

Adrian själv ser niondeplatsen som en av karriärernas toppar.

– Det är det bästa jag har gjort, jag blir nästan gråtfärdig. Jag kämpade verkligen idag, det ville inte alltid min väg, jag var lite skakig i några hopp, jag kämpade och var beslutsam och jag är jätteglad, säger Adrian Schultheiss på en skakig mobiltelefon från VM i Turin.

Personligt rekord
Inte nog med att det blev den bästa placeringen hittills i VM-sammanhang. Adrian Schultheiss, som tidigare åkt för Tibro, satte också personligt rekord.

– I OS slog jag personbästa i långa och nu slog jag också personbästa i korta så det är asskönt! Men också lite surt att det är så jämt mellan sjua, åttonde och niondeplats, det är bara hundradelar som avgjorde det.

Betydelsefullt för konståkning
Tack vare att Schultheiss kom på en niondeplats kan Sverige skicka två åkare till nästa VM. Schultheiss får där sällskap av Alexander Majorov.

Placeringen betyder också mycket för svensk konståkning.

– I framtiden kan vi förhoppningsvis få fler sponsorer och folk som kan stötta oss med det vi håller på med så att vi kan bli ännu bättre.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".