Skejtaren Linus Andersson tror att actionparken kan locka många extremsportare till Tibro. Foto: Lisa Andersson/SR Skaraborg.
TIBRO

Extremsportare ska lockas till Tibro

Om allt går enligt planerna så får Tibro en actionpark i betong till hösten. Där ska man kunna ägna såg åt olika extremsporter såsom BMX-cykling, inlinesåkning och skateboarding.

Linus Andersson är en av de skejtare i Tibro som under många år efterfrågat just en actionpark.

– Vi har kämpat för en sådan rätt länge och nu verkar det som att det kan komma till skott, säger Linus Andersson.

Linus har tillsammans med BMX-åkaren Mårten Molin gått igenom skisserna som kommunen har kommit med som förslag och sedan utifrån sina egna sporter gjort ändringar som ska göra det möjligt för både cyklister och skejtare att använda actionparken till fullo.

Från kommunens sida så hoppas man att byggandet ska komma igång så snart som möjligt och målet är att invigningen av actionparken kommer att ske till hösten.

– Detta kommer att få Tibro att sticka ut, säger Linus Andersson.

Linus Andersson har kämpat i många år för att få någonstans att utöva sin sport och han är glad att Tibro kommun äntligen väljer att satsa på utövarna av extremsporter.

– Det har tagit några år. Det har varit mycket tjat och liten verkstad, men det gick tillslut.  Jag tror att detta kommer att betyda mycket och att fler kommer att börja med sporten, säger Linus Andersson.

Lisa Andersson
lisa.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".