Sympatisida på Facebook går inte att ta bort, säger My Andersson. Foto: Christopher Johansson/SR Skaraborg.
Skövde

Stödet över för våldtäktsdömd

Den lärare på Helenaskolan i Skövde som har dömts för våldtäkt fick till en början stort stöd hos många. Lärarens före detta elev My Andersson startade en sympatigrupp på Facebook som hon nu ångrar.

– Nu när han har erkänt är det ju fel av mig att ha upp sidan, men den gick inte att ta bort. Trots att jag gick ur gruppen så står det fortfarande att jag grundat den, säger My Andersson.

Igår föll alltså hovrättsdomen mot den före detta läraren på Helenaskolan i Skövde, hans straff skärptes till tre års fängelse, för bland annat våldtäkt mot barn, och idag så finns inte längre någon opinion för honom.

– Men i början, när ryktet spreds, så fanns det risk för att stödet för den populäre läraren och misstron mot eleven skulle växa, säger My Andersson.

Snart erkände den populäre läraren, och det satte stopp för stödet för honom, hos elever och kollegor. Och den grupp som My Andersson startade "Vi som inte tror på sexanklagelserna mot läraren på Helenaskolan" har idag bara fem medlemmar. Något som My Andersson är tacksam för.

– Det är ju inte så många som finns kvar på sidan så därför är det väl ingen som är där över huvud taget.

 Sten Lillieström

sten.lilliestrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".