Anna Bergendahl och regissören Jens Winroth i ett av rummen där videon spelades in. Foto: Christopher Johansson/SR Skaraborg
FALKÖPING

Anna Bergendahl spelade in video i Falköping

Inspelningen av musikvideon till Melodifestivalens vinnarlåt med Anna Bergendahl, This is my life, har i dagarna spelats in i Falköping. Videon produceras av det lokala produktionsbolaget Rixgallerian som tidigare bland annat jobbat med Nanne Grönwall.

– Det är jättekul att vara i Falköping och spela in en musikvideo. Jag har ju aldrig spelat in en video. Det känns stort.

Anna Bergendahl hade en hektisk dag igår. Videoinspelningarna rullade på i rask takt. Hon fick ta plats i en skinnsoffa samt stå lutandes mot ett fönster medan kameran rullade och lamporna lyste med kraft.

Jens Winroth är videoregissör och producent och säger att det är en video som ska skildra hennes liv.

– Vi är jätteglada att få jobba med Anna och hennes team. Det är ju också första gången som vi då får ut en video internationellt. Skönt att de inte har något problem att lämna storstan för Falköping.

Grundtanken är att videon, som Jens Winroth sa, ska nå utanför landets gränser vilket i sin tur kan sätta Anna Bergendahls ansikte och röst på den europeiska musikkartan. Något som kan gynna inför Eurovisionfinalen som avgörs i Oslo i maj.

– Det känns bra om den spelas i Europa. Kul att visa vem jag är och hur Sverige ser ut genom en video. Det känns coolt, avslutar festivalsegraren Anna Bergendahl.

Christopher Johansson
christopher.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista