Moderat pessimism om att stoppa stängning av akuten i Lidköping

Moderata regionpolitikern Carin Lexmon från Lidköping lyckades i går stoppa ett beslut om att minska antalet akutsjukhus i Västra Götaland, bland annat en stängning i Lidköping.Förslaget skickas nu på en ny utredningsrunda.- Det här är en markering och kanske bara blir så. Jag är pessimistisk, säger Carin Lexmon.
När regionfullmäktige i går skulle besluta om framtidens sjukvårdsstruktur drog moderaterna det längsta strået.Det krävs bara en tredjedels majoritet för att skicka ett förslag på återremiss, och oppositionen med moderaterna lyckades få de 50 röster som fordrades.Men för att stjälpa den politiska majoritetens förslag (c + s + fp) måste moderaterna vinna ytterligare 25 av regionfullmäktiges totalt 149 röster.Annars blir det bara fyra akutsjukhus kvar i regionen: KSS, NÄL, Borås och Östra sjukhuset.- KSS blir för stort om vi bara ska ha ett akutsjukhus och alla ska åka dit, anser Carin Lexmon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".